DESCRIERE DEPARTAMENT PEISAGISTICĂ

 
 
 

Planuri de învățământ 2020-2021:

 

Este o școală foarte tânără, fiind înființată acum 22 de ani, altfel cea mai veche din România.

 

 

Peisagistica îmbină natura cu orașul – astfel studenții învață despre ecologie, plante, natură, peisaje naturale dar și despre urbanism, arhitectură, arte în general.

Deși este o specializare nouă, este una extrem de necesară, mai ales în contextul în care orașele noastre se dezvoltă rapid iar calitatea spațiului public scade. Peisagistica este despre cadrul de viață cotidiană de calitate, în care se caută armonia cu natura și plantele.

Peisagistica este o profesie ce se bazează pe proiectare, este rudă cu arhitectura și urbanismul, dar și cu horticultura și ecologia.

Din primii ani învățăm să desenăm (artistic și tehnic), dar și să lucrăm pe calculator – grafică și proiectare – astfel încât studenții de peisagistică pot lucra apoi și în domenii conexe unde grafica pe calculator este folosită intensiv.

 

 

 

Este o școală în care învățăm cum să facem orașe frumoase (vrem o țară ca afară), dar învățăm să facem orașe noi, în armonie cu natura. Practic peisagistica este o arhitectură a orașelor cu soluții naturale și ecologice (nature based solution). Pentru că peisagiștii vin cu viziuni noi asupra orașelor, studenții și absolvenții sunt invitați deseori să participe la evenimente științifice sau artistice internaționale.

 

 

De asemenea studenții și absolvenții școlii noastre participă la concursuri de idei pentru orașe și arii naturale, câștigând premii și mențiuni la nivel național și internațional.

O altă preocupare a peisagiștilor este salvarea patrimoniului cultural și natural. Studenții sunt implicați în ateliere, stagii de practică sau școli de vară legate de patrimoniu: Peleș, Florești-Prahova, Teleki, litoralul românesc, zone urbane protejate etc. Este o școală în care îmbinăm teoria cu practica.

 

 

Avem schimburi Erasmus cu Franța, Belgia și Italia.

 

 

 

Proiecte: